“Hey fella’s, that’s a mighty fine band you got there, and I dig the way you put your own twists and turns in some of my songs”, zei BB King tegen Anne Geert Bonder (Flavium) in de foyer van het Haags Congrescentrum, waar Flavium voor BB King opende. We spreken 19 oktober 1977. BB King is nog redelijk slank en zijn haren zijn diepzwart. Flavium verkeert in de eerste 7 jaren van haar carriere. De hitsingles “Nightlife” en “Nobody Knows” moeten nog worden gemaakt. Desondanks is Flavium in die jaren al een gerenommeerde bluesband in Nederland en omliggende landen. Een band die, volgens “the man himself” wel raad weet met het repertoire van de meester BB King.

Riley Ben King aka BB King (1925-2015) was een Amerikaanse bluesgitarist en singer/songwriter en hij wordt gezien als een van de grootste bluesartiesten aller tijden. Flavium, nog steeds ‘ alive and kicking”, gaat vanaf januari 2021 op tour met de fameuze songs van BB King, voorzien van eigen “twist and turns”, zoals de meester eerder opmerkte.