De Flavium Bluesband, opgericht in 1969, veroverde in de loop van zijn bestaan een prominente plaats in de nationale en internationale blueswereld. Tijdens talloze optredens op o.a. het Northsea Jazzfestival, Ribs and Blues, BluesPeer en Culemborg Blues, en tournees in o.a. Duitsland, België, Engeland en Ierland maakte de band zijn live-reputatie meer dan waar. De band deelde het podium met BB King, Rory Gallagher, Champion Jack Dupree en vele nationale coryfeeën.

Flavium debuteerde met het album “Bad Luck” en in de jaren daarna volgden nog twaalf lp’s, vier cd’s en diverse singles, waarvan de hits “Nightlife” en “Nobody knows you when you’re down and out” de bekendste zijn.

In 2015 werd Flavium toegelaten tot de “Dutch Blues Hall of Fame” van de Dutch Blues Foundation.

Flavium bestaat uit :

Bert Vrieling (vocals), Erwin van Ligten (gitaar), Willem Swikker (orgel, piano), Bouke van Olst (drums) en Eric Bagchus (basgitaar).